CV

Jaarlijks goed onderhoud aan uw cv-ketel zorgt niet alleen voor een langere levensduur. Het zorgt er ook voor dat u zuiniger stookt en u voorkomt de meest voorkomende storingen.

Treedt er onverhoopt toch een storing op? Met een abonnement bij ons bent u verzekerd van hulp. U kunt ook een jaarlijks abonnement afsluiten voor het reinigen van uw schoorsteen.

Bij ons kunt u een CV-ketel leasen vanaf € 40,- per maand. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Onderhoud

Elke 12 maanden komt een monteur uw cv-ketel en verwarming controleren en schoonmaken. Zo bent u verzekerd van een optimaal afgesteld en veilige ketel. Mocht er toch een storing optreden dan wordt deze snel opgelost zonder voorrijkosten of uurloon. Afhankelijk van het cv-onderhoudscontract betaalt u wel of geen materiaalkosten. De verdere voordelen van een onderhouden cv-ketel:

 1. Het voorkomt te hoge stook- en slijtagekosten
 2. Het vermindert in hoge mate het risico van storingen
 3. Het verhoogt de veiligheid van u en uw gezin
 4. Het verlengt de levensduur van uw cv-installatie
 5. Het is beter voor het milieu

Wilt u een abonnement afsluiten of meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op!

De looptijd van het abonnement is voor een periode van 1 jaar en geeft recht op 1 uitgebreide onderhoudsbeurt per jaar. Het abonnement kan iedere maand van het jaar ingaan en is onafhankelijk van de uit te voeren onderhoudsbeurt. Het abonnement wordt stilzwijgend verlengd. Opzegging uiterlijk 1 maand voor het einde van het abonnementsjaar.

5 dagen per week staat onze cv storingsdienst voor u klaar. Onze monteurs werken verspreid over Zuid-Holland, waardoor de reistijden relatief kort zijn. Onze klanten zitten dan ook nooit lang zonder verwarming of een kapotte cv ketel.

Storing: wat kan ik zelf controleren?

Voordat u echter een afspraak maakt met onze storingsdienst centrale verwarming, zijn er een aantal punten die u zelf even kunt controleren. Zo voorkomt u dat u onnodig lang in de kou of zonder warm water komt te zitten. Het is mogelijk dat u de cv ketel storing dan zelf kunt verhelpen.

 1. Controleer of de gaskraan open staat. Zo nee; deze openen en het toestel opnieuw starten (resetten) of ontsteken.
 2. Controleer of de stekker in het stopcontact zit. Zo niet; stekker in het stopcontact steken en het toestel opnieuw starten (resetten) of ontsteken.
 3. Controleer of de kamerthermostaat hoog genoeg staat. Zo niet, de kamerthermostaat op een hogere temperatuur instellen.
 4. Controleer de zekeringen/stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast. Is deze uitgevallen of uitgeschakeld, dan dit herstellen en het toestel opnieuw starten (resetten) of ontsteken.
 5. Controleer of een van de kranen voor warmwater drupt. Zo ja, draai deze kranen goed dicht. Indien een kraan drupt zal de C.V. ketel geen warmte afgeven aan de radiatoren.
 6. Controleer de druk in de C.V.: de wijzer van de drukmeter moet tussen de 1,5 en 2,0 atmosfeer staan. Zo niet, dan (indien mogelijk) bijvullen tot de juiste druk (zie gebruikershandleiding cv ketel)
 7. Noteer de op het display getoonde storingscode (indien aanwezig). Deze is van belang bij een bezoek van de monteur. Noteer deze code zorgvuldig voordat u een reset uitvoert.
 8. Heeft uw toestel een “resetknop”, dan kunt u het toestel resetten door de knop in te drukken (zie gebruikershandleiding C.V. toestel).
 9. Controleer of de waakvlam van uw toestel brandt (indien aanwezig). Zo niet, steek de waakvlam dan aan.

Indien het toestel nog in storing is, dan dient u zo spoedig mogelijk een afspraak maken met onze cv storingsdienst om de verwarming storing te verhelpen.

Nieuwbouw

In uw nieuwe huis hoort natuurlijk ook een goede cv-ketel. Bij het kiezen van de juiste ketel komt een hoop kijken. Laat u goed voorlichten door de specialist en houdt u in ieder geval rekening met de volgende punten:

 • Bepaal het vermogen van de cv-ketel dat u nodig heeft
 • Bepaal uw tapwater behoefte en het aantal tappunten
 • Houd rekening met het milieu en kies, indien mogelijk, een hoog rendementsketel
 • Kies voor de veiligheid en zuinigheid voor een gesloten toestel (de warmte van de ketel wordt dan niet doorgegeven aan de omgeving, maar alleen aan het c.v.-water).

Als u uw cv-ketel eenmaal heeft gekozen dan doet u er verstandig aan om een service-abonnement af te sluiten zodat uw ketel in ieder geval jaarlijks wordt gecontroleerd. Zelfonderhoud wordt ten strengste afgeraden, immers hiermede komen de veiligheid en betrouwbaarheid van uw verwarmingssysteem in het geding. Dit moge duidelijk zijn indien u naar onderstaande lijst kijkt waarin de onderhoudsomschrijvingen staan die deel uit maken van regulier periodiek onderhoud.

Het periodieke onderhoud omvat minimaal het volgende:

 • Reinigen van warmtewisselaar en rookgaskamer
 • Reinigen van branderbed en sproeiers
 • Nazicht en afstellen ontsteking
 • Controle van vlambeveiliging
 • Controle van thermische beveiligingen
 • Afstellen gas/lucht mengsel
 • Controle op lekken ( gas, water, koolmonoxide)
 • Ontluchten en bijvullen van de installatie
 • Controle van het warmwater debiet en temperatuur
 • Afleveren van bewijs van onderhoud

Voorkom koolmonoxidevergiftiging!

Jaarlijks overlijden mensen door koolmonoxidevergiftiging of houden er ernstige gezondheidsklachten aan over. De oorzaak is meestal een slecht onderhouden open geiser, cv-ketel of gaskachel én te weinig ventilatie. Voorkom vergiftiging door koolmonoxide en kies voor periodiek onderhoud.

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide (CO) is een levensgevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas, hout of benzine. Het is vooral zo gevaarlijk omdat je het niet ruikt, ziet of proeft. Een grote hoeveelheid koolmonoxide in de lucht leidt al snel tot flauwvallen en zelfs tot de dood als er niet snel wordt ingegrepen.

Veilige en complete installatie.

Koopt u een ketel bij Baggerman Den Haag, dan garanderen onze gecertificeerde monteurs een veilige en complete plaatsing van uw (nieuwe) ketel. Als erkend installateur verplichten wij altijd een veiligheidspakket bij de installatie van een cv-ketel, ter voorkoming van gevaarlijke situaties. Belangrijk is hierbij de controle van het rookgaskanaal, welke meestal maar één ketelleven meegaat.

Onderhoud essentieel!

Eigenaren van woningen nemen het afsluiten van een onderhoudscontract voor een ketel, geiser of kachel nog steeds onvoldoende serieus. 44% van de huishoudens heeft geen onderhoudscontract. Ze beknibbelen op de kosten in de veronderstelling dat als het mis gaat er altijd nog tijdig ingegrepen kan worden. Een 2-jaarlijkse controle en onderhoudsbeurt door een erkend installateur zoals Baggerman Den Haag is essentieel om uw gaskachel, geiser, cv- of combiketel veilig te laten werken. Voor mensen met een open haard of andere bijverwarming die is aangesloten op de schoorsteen of geiser is een jaarlijkse controle van de schoorsteen binnen het onderhoudscontract van Baggerman Den Haag verplicht.

Wat is een open toestel?

Een open (verbrandingen)toestel is een ketel of een geiser waarvan het vlammetje1 niet is afgesloten door een glazen plaatje. Open toestellen onttrekken zuurstof uit de ruimte waarin het toestel zich bevindt. Ventileren is altijd belangrijk en vooral in een ruimte waarin een open verbrandingstoestel aanwezig is net als goed onderhoud van het toestel.

Hoe merkt u een koolmonoxidevergiftiging op?

Er zijn signalen die bij u een alarmbelletje moeten laten afgaan. Bijvoorbeeld gasvlammen die oranje of gelig in plaats van blauw branden en ramen die beslaan. Of als u klachten heeft zoals vermoeidheid, hoofdpijn, verwarring, misselijkheid en hartritmestoornissen. Vaak denken mensen bij deze klachten niet meteen aan koolmonoxidevergiftiging. Neem bij twijfel direct contact op met Baggerman Den Haag.

Wat moet u doen bij een koolmonoxidevergiftiging?

Zet ramen en deuren wijd open. Er moet zo snel mogelijk frisse lucht binnenkomen! Schakel het betreffende toestel uit en schakel de gastoevoer af. Waarschuw en help anderen die in de woning aanwezig zijn. Ga naar buiten en bel 112 voor hulp.

Koolmonoxide in de media.

Baggerman Den Haag ziet met lede ogen aan dat mensen zonder de juiste kwalificaties en ervaring apparatuur kunnen aanschaffen en zelf kunnen installeren. Als de apparatuur niet goed aangesloten wordt en er niet de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen worden kan dit leiden tot gevaarlijke situaties, waaronder koolmonoxidevergiftiging. Als organisatie zijn wij dan ook blij met initiatieven en met onderzoeken die naar de gevaren van koolmonoxide plaatsvinden. Bewoners worden zich zo bewust van wat de gevaren zijn. Bij Baggerman Den Haag staan wij garant dat de installaties conform de veiligheidseisen worden aangelegd en worden onderhouden door gecertificeerd personeel.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op voor een offerte of afspraak!